Noul BMW SERIA 5 ȘI BMW i5, PREMIERĂ MONDIALĂ

Last Updated: noiembrie 1, 2023By

La finele lunii mai 2023, BMW a dat startul comunicării și preluării de comenzi pentru noul BMW Seria 5, ajuns acum la a opta generație. Lansarea online a fost dublată de acțiuni tip closed room desfășurate inclusiv în România, în aceeași zi cu startul mondial, lucru apreciat de presa auto locală, dar și de invitații care au participat cu camera închisă… sau mai degrabă cu camerele telefoanelor închise. De la lansarea primei generații în 1972, Seria 5 și-a câștigat rolul de pilon în gama BMW, devenind un reper în segmentul vehiculelor de lux. Mai multe despre istoria modelului în a doua parte a acestui articol. Hai să vedem cum arată:

 

Din punct de vedere al designului, poți remarca linii de design ale gamei actuale, punând în operă forme oferite de fratele mai mare, Seria 7. A opta generație a Seriei 5 aduce o multitudine de noutăți și, mai ales, aduce motorizări electrice în versiunile BMW i5, care utilizează o baterie de 81,2 kWh (net), promițând autonomii conform omologărilor WLTP cuprinse între 477 și 582 km.

  • BMW i5 eDrive40 – 58.950 Euro fără TVA
  • BMW i5 M60 xDrive – 83.700 Euro fără TVA

Ceea ce producătorul s-a străduit în ultimii 10 ani și i-a reușit a fost să creeze versatilitate în arhitectura noilor modele. De aceea vei regăsi pe noile modele orice motorizare la care te-ai putea gândi: full electric, motoare pe combustie (care sunt și mild hybrid, cu baterii de 48V), dar și plug-in hybrid. Poți remarca acest lucru la noile X1/iX1, X3/iX3, gama Seria 3 – Seria 4/i4, Seria 7/i7, iar acum avem Seria 5 și i5.

Astfel, motorizările pe combustie disponibile la lansare momentan sunt:

  • BMW 520i – 49.550 Euro fără TVA
  • BMW 520d – 51.500 Euro fără TVA
  • BMW 520d xDrive – 53.650 Euro fără TVA

Urmează ca în a doua parte a anului să fie introduse și disponibile, la comandă, și versiunile cu motorizări în 6 cilindri, apoi două versiuni plug-in hybrid cu autonomii de până la 100 km în condusul complet electric. Va fi disponibilă și o variantă în caroserie Touring. Deși stilul break-urilor BMW are un caracter aparte in sensul bun, nu este pe placul multor cumpărători de BMW din România.

Despre viitorul M5 încă nu avem date comunicate, dar cel mai probabil îl vom vedea în 2024, la început de an.

Mai jos ai fotografii detaliate și câteva link-uri pentru pasionații de date. Nu uita să comentezi și să ne transmiți cu ce detalii despre lumea auto ai vrea să fii la curent.

Sunt multe cărți și materiale despre persuasiune care ne explică modele științifice detaliate pentru a ne arăta cum funcționează persuasiunea și care sunt procesele prin care să miști masele, să determine anumite procese de gândire.

Omul obișnuit, ca mine și ca tine, nu are timpul necesar pentru a elabora și aplica modelele științifice. Avem nevoie de un set de tehnici, de exemple și un ghid de utilizare.

Am realizat acest ebook și cu îngăduința ta, apelez totuși la răbdarea de a parcurge în fiecare capitol câteva idei esențiale prin care înțelegem de ce exemplele uneori banale au putere.

Lucrările din domeniu sunt importante și poți găsi aici o esență în 30 de pagini cu peste 60 de exemple și practici de la care să mergi mai departe, dacă te fascinează psihologia persuasiunii.

Recomandă

Leave A Comment