IDEI DE LA BRAND MINDS 2023

Last Updated: noiembrie 1, 2023By

La Brand Minds am mai fost in urma cu vreo 4 ani, la Sala Palatului.

Pe 2 iunie 2023 a avut loc prima zi din cele doua zile de eveniment, organizat de data aceasta la Romexpo.

Prima impresie: WOW x 10! Fara a intra inca in agenda zilei.

Lucrat la nivel de detaliu, prezenta premium, parteneriate cu punere in ‘’scena’’ la un nivel cu care te poti prezenta unui public de oriunde din lume. De fapt chiar au fost vizitatori din multe tari iar totalul participantilor a ajuns sa depaseasca 6000.

Da: 6000 si nu a fost concert, sau nu un concert asa cum ai crede.

Pentru ca nici bateria si nici timpul nu imi permit acum, scriu aici la fiecare speaker o singura idee.

Incerc sa pun o singura idee din cele expuse de fiecare. Sa zicem ca eu am luat aceasta idee de la fiecare, acordandu-I mai multa importanta pentru mine. Nu e obligatoriu si sunt sigur ca nu vor fi idei noi sau revolutionare, dar asa cum voi incerca sa rezum la final, toata povestea este despre ce faci cu ideea, indiferent de unde o ai.

In ordinea aparitiilor si a numerelor de pe tricou.

–––––––––––––––––

Neil Patel – digital marketing expert

Ideea principala: NO PAID ADS.

Nu plati pentru publicitate online ci utilizeaza la maxim free tools, creste lista de followere prin a le oferi lucruri gratuite, produse digitale pentru care ar fi dispusi chiar sa plateasca, ponturi pentru a creste rata de angajament pe toate canalele, de la email marketing la social media, ponturi despre cum functioneaza algoritmii facbeook, tik tok, youtube in primele 24 de ore de la postare, quiz-uri in pop-up-uri, prezenta omnichanel.

Acestea pot fi acum doar titluri ale unor cautari detaliate mai departe, pentru ca poti gasi usor tot ce cauti; important este sa pui intrebarea corect.

–––––––––––––––––

LINDA GRATTON – Future of Work Strategy Expert @London Business School

A vorbit despre trenduri si s-a concentrat pe urmatoarea intrebare, pornind de la speranta de viata care se apropie de 100 de ani.

Daca vei trai 100 de ani si te pensionezi/ retragi la 60-65 de ani, de ce anume vei avea nevoie, ce vei face intr-o perioada atat de mare?

Unul din raspunsuri a fost ca e nevoie sa fii in continuare active, indiferent ce fel de activitate vei depune, de placere, din misiune personala sau pentru un venit.

Iar pentru toate astea, e nevoie evident de vitalitate si sanatate, ca rezultat a ceea ce faci in fiecare zi (idee care se va repeta la alti doi speakeri in legatura cu obiceiuri, rutine).

Un alt trend despre care a vorbit si care este la inceput: 1 year gap. Esti familiarizat cu acest termen? Da-i un google.

–––––––––––––––––

RENÉE MAUBORGNE – Bestselling Author of Blue Ocean Strategy & Blue Ocean Shift

Disruption versus Non Disruption

Inovatia nu trebuie sa fie disruptiva, nu trebuie sa atace piete formate ci poate da nastere unor piete noi.

companiile trebuie să renunțe la competiția directă în piețele existente și să caute spații de piață neatinse, cunoscute sub numele de „ocean albastru”. Aceste spații de piață neatinse oferă oportunități mari pentru creștere și profitabilitate, deoarece concurența este scăzută sau inexistentă.

–––––––––––––––––

JAMES CLEAR – Bestselling Author of „Atomic Habits”

A fost printre favoritii mei de astazi, nu pentru ca ceilalti nu ar fi adus cel putin la fel de multa valoare, ci pentru ca rezonez mult cu disecarea modului in care iti poti implementa noi obiceiuri.

Obiectivul este necesar dar nu suficient. Obiceiurile zilnice sunt cele care ne conduc catre rezultat.

Incepe mic (Start small), redu obiceiul pe care doresti sa-l implementezi la ceea ce poti face in 2 minute (ex: vrei sa citesti constant, incepe cu a citi o pagina in 2 minute, dar in fiecare zi), adu imbunatatiri ulterior. Nu cauta contextul perfect (de luni, de luna viitoare).

–––––––––––––––––

BLAIR SINGER – World Famous Sales Expert

A fost cel mai lucrat speaker de azi la #BrandMinds2023 – ma refer la tehnicile de public speaking folosite. Toti au oferit multa valoare, dar unul din ei a livrat cu energie mai buna decat ceilalti, utilizand mai putin suport vizual si mai multa antrenare.

Stii cand cel mai mic rastoarna sala? Ma refer la statura lui dar fara a fi o remarca peiorativa.

A intrat cu o energie buna si a crescut-o progresiv, nu a omorat iepurele cu un tun, cum spune Andy Szekely.

A pornit cu clisee (asa le-am vazut eu pe moment) dar au prins bine la public: apreciere pentru sala, apreciere pentru speakerii anteriori, creand practice asociere si primint aplauze repetate, crescand foarte usor energia in sala care i-a permis apoi sa urce si el: tonalitate, volum, accent pe idei, ancorare.

A creat engagement in sala in 40 de minute cat au realizat toti ceilalti la un loc.

A pus intrebari, a interactionat cu sala, am ridicat mainile ca la scoala pentru toate sondajele.

Conceptele de vanzari prezentate – interesante, nu revolutionare dar mi-au dat claritate asupra doua aspecte in care ma regasesc si eu.

‘’Selling Requires Energy’’

‘’Leaders are Teachers’’

––––––––––––––––

ANNE-MARIE IMAFIDON

Tech Leadership Expert

HOW TECH AND AI WILL CHANGE THE WAY WE WORK

Ideea principala: AI este viitorul la locul de munca. Adapteaza-te, fii deschis pentru dezvoltare si invatare.

–––––––––––––––––

NASSIM TALEB

Este un autor foarte apreciat, cu bogata experienta in investitii si trading.

Am inca in asteptare 2 carti de-ale lui dar la fiecare rasfoire, nu au intrat pe lista scurta.

Recunosc ca intru mai greu pe frecventa lui; am vazut expunerea si inteleg de ce este apreciat, dar fiind mai filozofic, poate in viitor va fi interesant si pentru mine.

2 idei principale: ‘’Lebada Neagra’’ si ‘’Antifragilitate’’

M-am inspirat putin pentru a putea expune corect din filozofia lui:

„Lebăda Neagră”, reprezintă eveniment rar, imprevizibil și de mare impact care poate avea consecințe semnificative și transformative. Termenul „lebădă neagră” provine din observația inițială a lui Taleb că oamenii credeau greșit că toate lebedele sunt albe, până când au descoperit o lebădă neagră în Australia. În contextul său teoretic, „lebada neagră” reprezintă evenimente surprinzătoare și imprevizibile care schimbă cursul istoriei, economiei sau vieții noastre personale. Taleb susține că este important să fim conștienți de existența acestor evenimente și să luăm măsuri de gestionare a riscurilor și de adaptare în fața lor.

”Antifragilitatea”. Taleb argumentează că obiectivul nu este doar de a fi rezistent la șocuri și incertitudini, ci de a deveni antifragil, adică de a beneficia de pe urma acestora și de a deveni mai puternic și mai rezistent ca rezultat al lor.

Adica ce nu te omoara te face mai destept…sau cum era? Te face mai puternic.

–––––––––––––––––

TIM FERRISS: The Tactics & Disciplines fo World-Class Performers

Cred ca ai auzit de el: Saptamana de lucru de 4 ore.

A fost intervievat de catre Horia Tecau si au intrat in flux pe obiceiuri si rutine.

Care sunt rutinele de dimineata ale performerilor, ale lui Tim.

Ideea principala: daca vrei sa iti imbunatatesti gandirea, trebuie sa scrii, poti avea un jurnal, de preferat sa scrii pe foaie si nu in calculator. Poti face asta intr-o rutina de dimineata, poti scrie orice iti trece prin cap, de la obiective, la temeri, oricat de ridicole ar fi ideile.

–––––––––––––––––

Am surprins doar cate 1-2 idei la fiecare. Probabil voi mai reveni in viitor sa imbogatesc articolul.

In final, ideile multe pot crea confuzie. Prea multe variante din care sa alegi provoaca adesea amanare. Asa ca o idee poate fi importanta dar actiunea si ce faci cu ideea mai departe reprezinta drumul catre rezultat.

Ideea are nevoie de o viziune, un plan si o structura care sa te tina activ, un cadru de inevitabilitate, o asumare personala sau o asociere cu alte minti stralucite cu care sa colaborezi.

Daca totusi actiunea are nevoie de inspiratie, toti speakerii citati mai sus sunt autori de carte asa ca experienta lor de mii de ore poate fi ‘’capturata’’ in doar cateva zile.

Daca nu esti un cititor, incearca si acest articol: Get READy to READ.

Nu obiceiul de a citi este important, ci a deveni un cititor.

Daca ai copii, nu-i lasa fara sa citeasca ceva in fiecare zi. Acest obicei le va fi de mare ajutor in viata. Si tie de asemenea.

Sa fii Mereu In Miscare!

Stefan

Sunt multe cărți și materiale despre persuasiune care ne explică modele științifice detaliate pentru a ne arăta cum funcționează persuasiunea și care sunt procesele prin care să miști masele, să determine anumite procese de gândire.

Omul obișnuit, ca mine și ca tine, nu are timpul necesar pentru a elabora și aplica modelele științifice. Avem nevoie de un set de tehnici, de exemple și un ghid de utilizare.

Am realizat acest ebook și cu îngăduința ta, apelez totuși la răbdarea de a parcurge în fiecare capitol câteva idei esențiale prin care înțelegem de ce exemplele uneori banale au putere.

Lucrările din domeniu sunt importante și poți găsi aici o esență în 30 de pagini cu peste 60 de exemple și practici de la care să mergi mai departe, dacă te fascinează psihologia persuasiunii.

Recomandă

One Comment

  1. […] Alte idei pe scurt de la ceilalti speakeri din prima zi a conferintei: AICI […]

Leave A Comment