DE CE A FOST TIM FERRISS ULTIMUL SPEAKER LA BRAND MINDS BUCUREȘTI 2023.

Last Updated: iunie 7, 2023By

Iată de ce Tim Ferriss a fost ultimul speaker la Brand Minds București 2023.

Tim Ferriss este cunoscut și recunoscut în principal ca antreprenor, investitor și autor de succes. El a devenit faimos odată cu publicarea cărții sale de debut, „The 4-Hour Workweek” (Lucrul de 4 ore pe săptămână), în 2007. Această carte a devenit bestseller în New York Times și a avut un impact semnificativ în rândul cititorilor dornici să își îmbunătățească eficiența și performanțele în toate domeniile vieții.

Tim Ferriss a continuat să scrie și să publice alte cărți de succes, inclusiv „The 4-Hour Body” (Corpul de 4 ore), care abordează subiecte legate de sănătate și fitness, și „The 4-Hour Chef” (Bucătarul de 4 ore), care explorează arta și știința gătitului. Aceste cărți au contribuit la consolidarea reputației lui Tim Ferriss ca expert în optimizarea performanței și învățarea rapidă. Cărțile sale au fost vândute în milioane de exemplare în peste 35 de țări.

Tim Ferriss este gazda podcastului „The Tim Ferriss Show”, clasat pe locul 1 în categoria business. Blogul lui Tim ocupă poziția numărul 1 în Topul celor 150 de bloguri la categoria Leadership & Management, conform Google, Alexa și Bing.

La evenimentul Brand Minds 2023, Tim Ferriss a expus mai multe idei, printre care:

  1. Despre rutinele de productivitate:
    • Primele ore ale zilei sunt dedicate sportului, meditației și proiecției zilei.
    • În timpul lucrului, recomandă ca primele și ultimele ore din zi să fie dedicate creativității (scris, strategie, planificare, etc.), deoarece pot fi orele în care există mai multă liniște și nu esti deranjat de zgomotul zilnic.
  1. Pentru a exista si a se intampla, lucrurile trebuie să fie trecute în calendar.
  2. Este important să incluzi în calendar chiar și lucrurile care îți aduc plăcere sau fericire.
  3. Dacă vrei să-ți îmbunătățești gândirea, SCRIE. „Become a writer!”. Scrie cu stiloul de preferat și nu pe dispozitive digitale. Scrie tot ce-ți trece prin minte, de la intenții, idei la temeri si frici.

Din experienta rutinelor personale, scrisul îmi aduce claritate în tot ceea ce fac sau îmi propun să fac. Ideile devin mai clare când intru în flux și capătă mult mai mult sens prin scris.

Este adevărat că, cel puțin până recent, rutina agendei mele personale era una săptămânală; in colectiile de agende pe care le-am tot adunat (agende scrise) am exersat sporadic scrierea zilnică a unor intenții și obiective personale și profesionale în exerciții de 30 de zile; fac asta mereu cand am nevoie sa clarific pana la a grava în mintea mea ceea ce imi doresc, creând astfel la comandă autosugestii care să îmi ghideze automat atenția către ceea ce vreau să realizez; fac asta cu lucruri ce sunt legate de activitatea mea, fie că sunt de pus în practică în familie sau în echipa cu care lucrez.

Aceste intenții și obiective sunt împărțite în diverse arii…

Dar despre agenda săptămânii, atât cea personală, cât și cea de la birou, voi scrie cu altă ocazie.

În această perioadă, eu explorez și recomand: https://tim.blog/

Cărțile scrise de Tim Ferriss se găsesc ușor la orice editură, fiind traduse în limba română.

Alte idei pe scurt de la ceilalti speakeri din prima zi a conferintei: AICI

Până data viitoare, să fii mereu în mișcare!

Ștefan

Sunt multe cărți și materiale despre persuasiune care ne explică modele științifice detaliate pentru a ne arăta cum funcționează persuasiunea și care sunt procesele prin care să miști masele, să determine anumite procese de gândire.

Omul obișnuit, ca mine și ca tine, nu are timpul necesar pentru a elabora și aplica modelele științifice. Avem nevoie de un set de tehnici, de exemple și un ghid de utilizare.

Am realizat acest ebook și cu îngăduința ta, apelez totuși la răbdarea de a parcurge în fiecare capitol câteva idei esențiale prin care înțelegem de ce exemplele uneori banale au putere.

Lucrările din domeniu sunt importante și poți găsi aici o esență în 30 de pagini cu peste 60 de exemple și practici de la care să mergi mai departe, dacă te fascinează psihologia persuasiunii.

Recomandă

Leave A Comment