TEORIA CONSPIRATIEI

Last Updated: martie 28, 2020By

Am auzit de multe ori teoria conspiratiei privind producerea virusului Covid 19.

Ca e produs, ca a fost plantat in China, ca de fapt SUA este producatorul, ca Bill Gates…

Posibil sau imposibil?

Ce conteaza? La ce te ajuta? Pentru o simpla dezbatere sau pentru a gasi adevarul suprem?

Pentru ce sa-ti otravesti mintea cautand raspuns la un o astfel de intrebare.

Care este scopul? La ce te ajuta?

Marile frustrari ale momentului provin din lipsa de control asupra lucrurile ce se deruleaza cu repeziciune in aceasta perioada.

Temerile privind criza, cat dureaza, nu vor mai fi alimente, boala, medicamente etc… pot avea abordari la nivel personal in zona de control a fiecaruia.

Teama este un semnal de actiune. Frica insa paralizeaza.

Actiunea aduce mai mult control, reduce teama, readuce claritatea asupra viitorului.

A gandi ca totul este o conspiratie indiferent daca e sau nu, inseamna sa te predai, sa renunti. Abandon inainte de a incerca.

Daca totul este in afara controlului tau, de ce sa mai lupti?

Totul este produs de o entitate suprema si orice ai face nu ai cum influenta sic el mai rau este ca acest lucru se poate repeta oricand.

A te preda fara lupta inseamna sa renunti la liberul arbitru. Este ca si cum afirmi ca nu esti liber. Ca esti un puscarias intr-un corp, intr-o casa, intr-o societate.

Putem alege una din 3 abordari in fata acestei crize fara precedent:

  1. Sa fugim (dar unde?)
  2. Sa nu facem nimic
  3. Sa luptam

Sa luptam!

 Stefan

 Despre mine

 

Sunt multe cărți și materiale despre persuasiune care ne explică modele științifice detaliate pentru a ne arăta cum funcționează persuasiunea și care sunt procesele prin care să miști masele, să determine anumite procese de gândire.

Omul obișnuit, ca mine și ca tine, nu are timpul necesar pentru a elabora și aplica modelele științifice. Avem nevoie de un set de tehnici, de exemple și un ghid de utilizare.

Am realizat acest ebook și cu îngăduința ta, apelez totuși la răbdarea de a parcurge în fiecare capitol câteva idei esențiale prin care înțelegem de ce exemplele uneori banale au putere.

Lucrările din domeniu sunt importante și poți găsi aici o esență în 30 de pagini cu peste 60 de exemple și practici de la care să mergi mai departe, dacă te fascinează psihologia persuasiunii.

Recomandă

One Comment

  1. […] abandonam.  Daca vom crede ca o conspiratie este cauza tuturor relelor, abandonam (am mai abordat aici un mic gand despre conspiratie). In istorie au fost mereu epidemii, pandemii, foamete si razboaie (mai ales razboaie). Doar ca […]

Leave A Comment