NU VA ”PUIETI” CU NOI

Last Updated: noiembrie 2, 2019By

Putin cate putin de la fiecare inseamna foarte mult.

Asta am experimentat in actiunea de plantare in care ne-am implicat cu membrii echipei alaturi de o trupa de voluntari angrenati de Asociatia Crestem Romania Impreuna din Brasov.

#NuVaPuietiCuNoi

Acesti oameni faini di tat au reusit sa organizeze 5 puncte de plantare in Galati (Com Tulucesti), Iasi (la Mogosesti), Cluj (Micesti) si Brasov (Prejmer si Ghimbav). Cu ajutorul primariilor, cu angrenarea echipelor de voluntari, cu dorinta noastra de implicare… nu conteaza… ei au reusit si noi am facut parte din povestea lor.

La finalul lui 2018 am planificat ca pentru fiecare vanzare a echipei APAN Motors, pentru fiecare vehicul livrat sa plantam un copac. Nu stiam atunci cum, cu cine, de cate persoane ar fi nevoie, unde ii vom planta s.a.m.d.

Dar cand ai o dorinta care devine plan si faci parte dintr-o echipa angajata in proiect, incep sa vina idei, se gasesc solutii.

Colegii mei si toti cei implicati au fost extraordinari, de la idee pana la plantare.

Dar hai sa vezi, sa iti povestesc cum a fost si ce cred ca e unic in actiuni de acest gen.

Programul anuntat a fost riguros, pe ore, cu traseu, harta, cu prognoza meteo, recomandari (dresscode) ora de pauza, masa calda (si ce masa campeneasca…)

Locul unei plantari nu are nicio legatura cu mediul urban si nici cu betonul sau trotuarele asfaltate. Asa ca prognoza meteo este foarte bine de consultat si urmat.

Inventar: Bocanci sau cizme, gluga, caciuli, manusi, un termos cu ‘’caldura’’ si multa voie buna cat pentru o zi intreaga.

Trupa de voluntari a fost de peste 150 de persoane cu multi copii, cu rasete, cantece, glume si tot atat de multe… lopeti.

Oameni facand acelasi lucru si avand acelasi scop, dezinteresati si decuplati de la grijile cotidiene, fara intreceri si fara termene…. a fost o buna ocazie de a iesi din cotidian, de a face putin bine. Un bine mic adunat de la toti cei prezenti care s-a materializat in cateva dealuri acoperite de multe mii de pomi.

Energia buna vine de la ideile pe care le lasam sa ne strabata, de la oameni frumosi, din discutii si invataminte noi, de la natura.

Azi am avut parte de toate.

Si nu confund energia pozitiva cu febra musculara, caci au venit impreuna.

Vezi aici despre proiectul Planteaza In Romania https://cri.org.ro/

sau pe facebook https://www.facebook.com/planteazainromania/

Ne vom alatura si in 2020 in ambele sezoane de plantare. Daca esti interesat, da-le like, urmareste-i, inscrie-te cand vor anunta Noua Serie 2020.

 

Unde exista vointa exista si o cale. Dar unde este o echipa se gasesc mai multe cai.

Stefan Podaru

Sunt multe cărți și materiale despre persuasiune care ne explică modele științifice detaliate pentru a ne arăta cum funcționează persuasiunea și care sunt procesele prin care să miști masele, să determine anumite procese de gândire.

Omul obișnuit, ca mine și ca tine, nu are timpul necesar pentru a elabora și aplica modelele științifice. Avem nevoie de un set de tehnici, de exemple și un ghid de utilizare.

Am realizat acest ebook și cu îngăduința ta, apelez totuși la răbdarea de a parcurge în fiecare capitol câteva idei esențiale prin care înțelegem de ce exemplele uneori banale au putere.

Lucrările din domeniu sunt importante și poți găsi aici o esență în 30 de pagini cu peste 60 de exemple și practici de la care să mergi mai departe, dacă te fascinează psihologia persuasiunii.

Recomandă

Leave A Comment