NEIL PATEL LA BRAND MINDS 2023

Last Updated: noiembrie 1, 2023By

IDEEA DE BAZA A INTREGII PREZENTARI, DACA AR FI SA RAMAI CU O SINGURA IDEE DIN TOT CE A SPUS:

Care sunt acțiunile și strategiile de creștere a ratelor de click care utilizează unelte gratuite?

De ce acestea sunt importante?

Bugetele alocate reclamelor plătite devin din ce în ce mai mari, însă ratele de conversie scad. Un exemplu relevant este Facebook/Meta, care în ultimii ani a redus rata de expunere a conținutului organic la mai puțin de 10% din numărul celor care urmăresc o pagină. Pentru a atinge un public mai larg, trebuie să plătești pentru a-ți promova postările sau să creezi reclame plătite.

Prin urmare, este esențial să cunoaștem acțiunile și strategiile pe care le putem folosi pentru a îmbunătăți ratele de click fără a cheltui sume semnificative de bani.

Brand Minds 2023 l-a avut pe scena de la Romexpo pe Neil Patel, care a susținut o prezentare bună si mai ales practică. Fiind pasionat de subiectele prezentate, mi-am spus că merită să le notez și în acest articol, fiind un exercițiu benefic atât pentru mine, cât și pentru cei care activează sau se folosesc de instrumentele digitale arhicunoscute, de la email marketing la social media sau platforme de conținut.

Neil Patel este un expert în marketing digital, având milioane de specialiști care îi urmăresc recomandările.

Blogul său a fost premiat în topul „Celor mai bune 10 bloguri de marketing din lume”: https://neilpatel.com/blog/

Agenția sa de marketing digital este activă în peste 16 țări.

 

CE POTI FACE PE MOMENT? CE POTI CONSTRUI IN TIMP? CE CONTEAZA?

Neil Patel recomandă următoarele strategii pentru o creștere organică în marketing:

 1. Conținut. Conținut. Conținut:
  • Crearea de conținut valoros și unic care răspunde căutărilor și nevoilor clienților.
  • Concentrarea pe conținut foarte specific și detaliat (cunoscut și sub denumirea de long tail) care se adresează dorințelor și cerințelor fiecărei nișe identificate. De exemplu, un conținut despre o bicicletă roșie cu roți de 24 de inch și sistem de frânare pe discuri.
  • Crearea de conținut complex și bogat care aduce valoare mai mare vizitatorilor online.
 2. Experiența utilizatorului online:
  • Crearea de interfețe prietenoase pentru utilizatori, care facilitează navigarea și interacțiunea cu site-ul sau aplicația web.
  • Optimizarea timpilor de încărcare a paginilor și asigurarea unei experiențe fluide și plăcute pentru utilizatori.
  • Simplificarea procesului de cumpărare sau de obținere a informațiilor, eliminând eventualele obstacole sau fricțiuni întâmpinate de utilizatori.

Este important să se acorde atenție acestor strategii, deoarece ele contribuie la îmbunătățirea vizibilității și angajamentului clienților, crescând în final ratele de click și conversie în mod organic.

Imagini de calitate: Utilizarea de imagini de înaltă calitate și relevante în conținutul și designul paginii poate atrage atenția utilizatorilor și poate îmbunătăți experiența lor vizuală.

3.   Navigare intuitivă: Asigurarea unei structuri de navigare clară și ușor de utilizat pe site-ul sau aplicația web ajută utilizatorii să găsească rapid informațiile de care au nevoie și să se deplaseze în mod eficient pe site.

4.  Claritate în designul paginii: Un design curat, organizat și cu o ierarhie clară a informațiilor facilitează înțelegerea și asimilarea conținutului de către utilizatori.

5.  Ușurință în procesul de finalizare a unei comenzi: Dacă site-ul sau platforma implică procesul de cumpărare online, asigurarea unei experiențe fără probleme și ușor de urmat în finalizarea comenzii poate încuraja conversiile și creșterea ratelor de click.

6.  Viteză de încărcare: Optimizarea timpilor de încărcare a paginilor este crucială pentru a menține utilizatorii angajați și a evita abandonul paginii. Viteza de încărcare rapidă contribuie la o experiență plăcută și satisfăcătoare pentru utilizatori.

7.  SEO și link-building: Implementarea strategiilor de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) și crearea de legături relevante către site-ul tău (link-building) inca functioneaza si pot spori vizibilitatea în rezultatele căutării atrăgand trafic organic crescut.

Utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru crearea de conținut adaptat nevoilor și înțelegerii clienților poate oferi un conținut personalizat și relevant, ceea ce poate crește angajamentul și rata de click.

Căutările vocale au devenit foarte populare, în special în SUA, datorită aplicațiilor precum Siri. Astfel, este important iei în considerare optimizarea pentru căutările vocale și adaptarea conținutului și strategiilor de marketing pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor care utilizează căutările vocale.

GROWTH MARKETING

 1. Oferirea unui instrument gratuit pentru care clienții ar fi dispuși să plătească: Neil Patel a utilizat două instrumente SEO pe care le-a achiziționat și le-a dezvoltat ulterior, oferindu-le gratuit. Această strategie i-a permis să-și extindă baza de date cu informații de contact (lead-uri). Exemple de astfel de instrumente sunt Ubersuggest și Answer the Public.
 2. Segmentarea campaniilor pe nise de clienți specifice: O strategie eficientă este să se segmenteze campaniile de marketing pe nise de clienți specifice, astfel încât să răspundă căutărilor și nevoilor specifice ale acestora.
 3. Remarketing emoțional versus rațional: O idee interesantă este să se utilizeze remarketingul într-un stil emoțional pentru achizițiile raționale și, invers, să se folosească mesaje raționale în remarketingul pentru achizițiile emoționale. Această abordare se bazează pe înțelegerea motivelor și emoțiilor care stau în spatele deciziilor de cumpărare ale clienților.
 4. Crearea de conținut video: Conținutul video devine din ce în ce mai popular, iar platforme precum YouTube pot fi utilizate ca motoare de căutare. Crearea de conținut video valoros și optimizat pentru căutări poate atrage un public mai larg și poate crește ratele de click.
 5. Email marketing: Segmentarea listelor de email și folosirea de mesaje specifice pentru fiecare segment reprezintă o strategie puternică în email marketing. Adaptarea mesajelor pentru a răspunde nevoilor și intereselor specifice ale diferitelor segmente de clienți poate crește angajamentul și rata de click în campaniile de email marketing.

Formula de succes menționată este următoarea: Cine x Nivelul relației x Nivelul încrederii = Rata de succes. Cu cât cei care primesc mesajul tău pe email au mai multă încredere în tine și sunt mai apropiați de tine, cu atât rata de succes (deschiderea email-ului, click-uri sau achiziții) va fi mai mare.

Această formulă subliniază importanța construirii unei relații solide și a încrederii cu publicul tău țintă. Atunci când clienții și potențialii clienți au încredere în tine și se simt apropiați de tine, ei sunt mai predispuși să deschidă email-urile, să acționeze și să efectueze achiziții.

Pentru a crește nivelul de încredere și relația cu publicul, este important să oferi conținut valoros și relevant, să comunici în mod autentic și personalizat și să fii consecvent în livrarea experiențelor pozitive. De asemenea, interacțiunile și angajamentul constant cu publicul pot contribui la consolidarea relațiilor și creșterea ratei de succes.

OPTIMIZAREA RATEI DE CONVERIE

 • Înțelegerea cât mai profundă a clientului sau vizitatorului tău este esențială. Poți utiliza un chestionar pentru a obține informații și feedback de la ei. Acest lucru te va ajuta să înțelegi nevoile, preferințele și comportamentul lor, ceea ce poate contribui la creșterea ratei de succes.
 • Deși pop-up-urile pot fi considerate enervante, ele pot fi eficiente în generarea de lead-uri. Neil Patel a dat un exemplu în care a obținut 75% din lead-urile organice prin intermediul unui simplu pop-up pe pagină.
 • Neil Patel a menționat câteva exemple de pop-up-uri care au fost eficiente: „Spin the Wheel” (rotația roții pentru a câștiga un premiu), „I Feel Lucky” (oferta norocoasă) sau „Mystery Offer” (ofertă misterioasă). Aceste tipuri de pop-up-uri pot fi atractive și pot genera interes și angajament din partea utilizatorilor.

Este important să menționăm că utilizarea pop-up-urilor trebuie făcută cu grijă, astfel încât să nu irite utilizatorii și să nu afecteze negativ experiența lor pe site-ul tău. Oferirea unei valori reale și relevante în conținutul pop-up-urilor poate contribui la succesul lor în atragerea și angajarea publicului.

PREZENTA MULTI-CHANNEL SI PONTURI DESPRE ALGORITMI PENTRU A CRESTE VIZIBILITATEA PRIN CONTINUT

 • YouTube: Algoritmul YouTube acordă importanță numărului de vizualizări obținute în primele 24 de ore de la publicare. Pentru a crește vizibilitatea, poți promova conținutul prin trimiterea link-ului către comunitatea ta sau prin email.
 • LinkedIn: LinkedIn acordă importanță comentariilor obținute în primele 4 ore de la publicarea unui articol sau a unei postări. Încurajează interacțiunea și angajamentul prin invitarea la comentarii și răspunsuri în această perioadă.
 • TikTok: TikTok acordă importanță comentariilor obținute în primele ore de la publicare. Cu cât primești mai multe comentarii, cu atât vei beneficia de o vizibilitate organică mai bună.
 • Facebook: Pe Facebook, clipurile video cu o durată mai mare de 5 minute sunt puse în fața utilizatorilor. Acest lucru înseamnă că poți obține o expunere mai mare dacă creezi conținut video mai lung și valoros.
 • Instagram: Instagram încurajează transmiterea live de la 1-2 ori pe săptămână pentru a obține o expunere organică mai bună. Participarea la sesiuni live poate crește interacțiunea și vizibilitatea pe platformă.
 • Google: Similar cu strategiile de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), Google acordă importanță căutărilor specifice pe numele brandului tău. Aceste căutări contribuie la indexarea și clasificarea în rezultatele căutării. Dacă nu te afli în primele pagini de rezultate, existența ta online poate fi compromisă.

Este important să înțelegi și să te adaptezi cerințelor și algoritmilor fiecărei platforme pentru a-ți crește vizibilitatea și angajamentul organic. Aceste strategii pot varia în funcție de schimbările aduse algoritmilor de catre fiecare platforma in parte.

Care idei din cele prezentate ți se par cele mai ușor de pus în practică? Dar care sunt cele mai dificile pentru tine?

Să fii mereu în mișcare!

Stefan

 

 

Sunt multe cărți și materiale despre persuasiune care ne explică modele științifice detaliate pentru a ne arăta cum funcționează persuasiunea și care sunt procesele prin care să miști masele, să determine anumite procese de gândire.

Omul obișnuit, ca mine și ca tine, nu are timpul necesar pentru a elabora și aplica modelele științifice. Avem nevoie de un set de tehnici, de exemple și un ghid de utilizare.

Am realizat acest ebook și cu îngăduința ta, apelez totuși la răbdarea de a parcurge în fiecare capitol câteva idei esențiale prin care înțelegem de ce exemplele uneori banale au putere.

Lucrările din domeniu sunt importante și poți găsi aici o esență în 30 de pagini cu peste 60 de exemple și practici de la care să mergi mai departe, dacă te fascinează psihologia persuasiunii.

Recomandă

Leave A Comment